építési jog

Az építkezés jogilag igen összetett fogalomkör. Megannyi jogszabály vontakozik a témára, ezért nemcsak az építkezni vágyóknak, hanem a kivitelezőknek, a tervezőknek és a műszaki ellenőröknek  is szükségük lehet ügyvédi segítségre.

Az építkezésre vontakozó jogszabályok a laikusok számára igen nehezen értelmezhetőek.

Tapasztalataim szerint minden eset egyedi, ezért fontos, hogy ne általánosságban próbáljunk megoldásokat találni az építéssel kapcsolatos kérdésekre, és az is, hogy időben kérjünk megfelelő jogi támogatást.

Ha építési joggal kapcsolatos problémája, kérdése van, keressen bizalommal! Budapesti és hatvani irodámban, igény szerint pedig egy előre megbeszélt helyszínen is sort keríthetünk a találkozásra.

Azonnali kapcsolatfelvételhez kérem, kattintson az alábbi gombra!

KIVITELEZÉSI SZERZŐDÉS ÉPÍTÉSJOGI SZERZŐDÉSEK ÜGYVÉDI SEGÍTSÉGGEL

Kivitelezőként és megrendelőként (tervezőirodakén pedig főleg) bizonyára tudja, hogy nemcsak az építőipari részletekre, de a jogi biztonságra is kiemelt figyelmet kell szentelni. Az építkezés előtt mindenképpen szerződést kell kötni a megrendelőnek és a kivitelezőnek. A megállapodás megkötése előtt azonban fontos tudni a két fél egymással szemben támasztott feltételeit. Olyan építésjogi szerződésre van szükség, amely betartható és betartatható: a vállalt, de nem teljesített feltételek egy jól megírt szerződés esetében kifogásolhatók.