építési jog

Az építkezés jogilag összetett fogalomkör. Megannyi jogszabály vonatkozik a témára, ezért nemcsak az építkezni vágyóknak, hanem a kivitelezőknek, a tervezőknek és a műszaki ellenőröknek is szükségük lehet ügyvédi segítségre.

Az építkezésre vonatkozó jogszabályok a laikusok számára nehezen értelmezhetőek.

Tapasztalataim szerint minden eset egyedi. Ezért fontos, hogy ne általánosságban próbáljunk megoldásokat találni az építéssel kapcsolatos kérdésekre, illetve kérjünk időben megfelelő jogi támogatást.

Amennyiben építési joggal kapcsolatos problémája, kérdése van, keressen bizalommal!

Budapesti és hatvani irodámban,
igény szerint pedig egy előre megbeszélt helyszínen is sort keríthetünk a találkozásra.

Azonnali kapcsolatfelvételhez kérem, kattintson az alábbi gombra!

A KIVITELEZŐ FELADATÁRA ÉS FELELŐSSÉGÉRE VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

Az Építési törvény és a Kivitelezési kódex határozza meg főként a feladatokat. Emellett azonban megannyi más jogszabályban is vannak kötelező kivitelezői feladatok.

KIVITELEZÉSI SZERZŐDÉS, ÉPÍTÉSJOGI SZERZŐDÉSEK ÜGYVÉDI SEGÍTSÉGGEL

Kivitelezőként és megrendelőként (tervezőirodakén pedig főleg) bizonyára tudja, hogy nemcsak az építőipari részletekre, hanem a jogi biztonságra is kiemelt figyelmet kell szentelni. Az építkezés előtt mindenképpen szerződést kell kötni a megrendelőnek és a kivitelezőnek. A megállapodás megkötése előtt azonban fontos tudni a két fél egymással szemben támasztott feltételeit. Olyan építésjogi szerződésre van szükség, amely betartható és betartatható: a vállalt, de nem teljesített feltételek egy jól megírt szerződés esetében kifogásolhatók.

Ajánlat építési vállalkozóknak

A szerződéseik teljesítése során olyan gyakorlatot alkalmazzanak, amit a későbbiekben bíróságon is könnyen érvényesíteni lehet.

Segítek a szerződések rendezésében, amivel kiküszöböljük az olyan hibákat, mint például a teljesítésigazolás kiadásának késlekedése, illetve, ha számlát nem tudnak addig benyújtani, amíg nincs TIG.

Emellett olyan jogi kérdésekben is segítek építési vállalkozóknak, mint

Keressen bátran, ha peres eljárásokban való részvétel, hibás teljesítésből fakadó kötelezettségek, követelések érvényesítése, teljesítésigazolási szerv eljárásának kérelmezése, előzetes bizonyítási eljárások kérdéseiben van szüksége ügyvédi segítségre.

Ajánlat magánszemélyek részére

Tapasztalt ügyvédi segítséget nyújtok a kivitelezési szerződés elkészítésében, a hibás teljesítésből eredő követeléseknél.

Amennyiben építési joggal kapcsolatos problémája, kérdése van, keressen bizalommal!