TUDNIVALÓK AZ ONLINE NYEREMÉNYJÁTÉKOKRÓL

A sikeres online jelenléthez sokan használják a nyereményjátékokat. Fontos tudni azonban, hogy komoly törvényi előírások vonatkoznak erre a marketingfogásra. A következőkben a legfontosabb tudnivalókról tájékozódhat.

MILYEN TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK VONATKOZNAK AZ ONLINE NYEREMÉNYJÁTÉKOKRA?

A sikeres online jelenlét egyik alapja a közösségi háló. A hírlevelek, a Facebook, a Pinterest, vagy éppen a Twitter mind olyan közösségi terek, ahol tömegeket szólíthatunk meg. Köztudott, hogy egy jó social media kampány, egy nyereményjáték igen hatásos módja a brandépítésnek és az ügyfélszerzésnek.

A jó szlogen és a jól felépített marketingterv azonban nemcsak nyereséget, de akár több százezres kárt is vonhat maga után.

A sorsolással egybekötött nyereményjátéknak igen komoly jogi feltételei vannak. Éppen ezért, ha nem vagyunk tisztában a törvényi előírásokkal, akkor bizony nagy galibát okozhat egy ad hoc jellegű nyereményjáték.

TUDTA?

A promóciós céllal szervezett nyereményjáték nem bejelentés köteles, ugyanakkor a NAV bármikor felléphet és ellenőrizhet. Az adóhivatal ilyenkor kivizsgálhatja, hogy a nyereményjáték minden előírásnak megfelel-e.

A nyereményjáték akkor minősül promóciós játéknak, ha az ingyenes, tehát a résztvevőktől semmilyen anyagi tétfizetést nem kérünk (utóbbi esetén már szerencsejátékról beszélnénk, amelyre egészen más törvények és bejelentések vonatkoznak).

Játékszabályzat készítése azonban a promóciós nyereményjáték esetén is kötelező, ám a sorsolásnál már közjegyző jelenlétére nincs szükség.

A megfelelő jogi dokumentáció még a legkisebb promóciós nyereményjátéknál is elengedhetetlen!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

Kapcsolódó oldalak

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Az online kereskedelemben a vállalkozók/tulajdonosok sokszor szembesülnek a jogi dokumentumok megszerzésének nehézségével. A hatályos jogszabályoknak azonban meg kell felelni – így egyebek mellett az egyedi általános szerződési feltételek (ÁSZF) meglétéről is gondoskodni kell.

WEBÁRUHÁZ ÉS HONLAP ÜZEMELTETÉS FELTÉTELEI

A jogszabályi kavalkád és a laikusok számára sokszor értelmezhetetlen törvényi kifejezések miatt sokan tartanak a webáruház és weboldal üzemeltetéstől. A következőkben a legfontosabb tudnivalókról olvashat.

ÜGYVÉDI SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE?

AZONNALI KAPCSOLATFELVÉTELHEZ KÉREM, TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT!